Ida och Flinga

#Sminkborstar

Bästa sminkverktyget: bra penslar! Det svider lite i plånboken  men det är så värt att lägga lite mer pengar på just penslar. För det första får du ett bättre resultat och för det andra håller de så mycket längre. Man behöver inte satsa på de dyraste, KICKS har väldigt fina penslar och dessa bdellium från eleven.se är jättebra.

IMG_1969

 

 

Något som är väldigt viktigt är att hålla penslarna rena, dels för att de ska hålla länge och dels för att hålla god hygien. Särskilt en sån här tid på året när det är väldigt varmt och bakterier växer fortare.

Penslar avsedda för krämiga produkter som foundation, bb cream, eyeliner, highlighter, shading, concealer och läppstift består oftast av konstgjorda material dvs borsten är av syntet. Dessa går lättast att göra rent med diskmedel då produkterna är feta och diskmedel är fettlösande. Dessa är viktigast att hålla rent, ett par ggr i veckan bör de tvättas och läggas på en handduk för att lufttorka.

 

Penslar avsedda för torra produkter som ögonskugga,  rouge, puder, highlighter i puderform, shading i puderform, och ögonbrynsskugga består oftast av naturhår dvs riktigt hår från t.ex. get. Dessa rengörs med vanligt hårschampo, och då produkterna är torra så behövs inte dessa rengöras lika ofta som penslar till feta produkter. Man märker ofta när pensel känns lite ofräsch, ett par gånger i månaden. Dessa ska också lufttorkas på en handduk. Tips är att rulla upp ena änden så att borsten pekar nedåt, då rinner inte vattnet in i borsten och löser upp limmet från träskaftet.

 

IMG_1661